2011. július 26., kedd

Sinkó Ervin: Világirodalmi esszék - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Világirodalmi esszékA könyv listaára: 2281 Ft. Leírás:
A kötet előszava a szerző 1959-es akadémiai székfoglalója. Itt emeli ki a munka szerkesztési vezérfonalát, amely szerint a nemzeti irodalmat csak a nagy, nemzetek feletti irodalom Goethe szavaival egységes világirodalom perspektívájából lehet reálisan szemlélni. A szép, bármilyen nyelven is van megírva, a maga eredetiségében mutatja meg szépségét. A kötet nyolc tartalmi fejezetét a téma szerinti és a nemzeti csoportosítás adja. Az első fejezet az antik irodalomtól a modern irodalomig ívelő témai és tartalmi összefüggéseket boncolgatja. A második fejezet az utópia és a kaland motívumát állítja az elemzés középpontjába. A harmadikban Goethe és Shakespeare halálképeit vizsgálja a szerző, míg a negyedik rész a német irodalom óriásaival foglalkozik. Az ötödik fejezetben a francia írásművészet kerül terítékre Montaigne-től Malraux-ig. A hatodik rész témája két angolszász szerző, G. B. Shaw és Dos Passos, majd a hetedikben az emberi magány írói, Kierkegaard és Ágnon következnek. A nyolcadik fejezet az orosz és szovjet, valamint a kínai irodalmat emeli témájává, amelyben három személy, Dosztojevszkij, Tolsztoj és Blok mellett foglalkozik még az író az új orosz regény típusával és a kínai forradalmi költészettel is. Nagyívű, alapos mű, amely mélyebb betekintést enged a vajdasági író világképébe, táptalajt adva az előszóban kiemelt nézetnek, amely szerint a világirodalmi értékek mentén kell a magyar irodalom helyét is kijelölni. ISBN: 86-82043-87-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 165 Ft

Az aukció vége: 2011-07-27 22:41
. Sinkó Ervin: Világirodalmi esszék - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése